Meksika




Latvijas Republikas pilsoņiem līdz 90 dienām pusgada laikā bez vīzas!


Latvijas nepilsoņi uz Meksiku var doties bez vīzas.
Tā kā Nepilsoņa Latvijas pase neliecina, ka šis cilvēks ir patstāvīgs Latvijas iedzīvotājs, nepilsoņiem Latvijā, kuri vēlas ceļot uz Meksiku bez vīzas ir jābūt oficiālai izziņai no Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP), kas apliecina viņa pastāvīgo dzīvesvietu Latvijā. Izziņai jābūt tulkotai spāņu un angļu valodā un apstiprinātai ar Apostille (legalizācija – Dokumentu īstuma apliecināšana nozīmē amatpersonas paraksta un zīmoga īstuma apliecināšanu, lai vienā valstī sastādīti publiski dokumenti iegūtu juridisku spēku citā valstī.

Meksikas imigrācijas dienestam ir tiesības pieprasīt uzrādīt šādus dokumentus:
Pase;
Brauciena mērķi apstiprinoša ceļojuma programma;
Uzturēšanās ilgums un vieta visa ceļojuma laikā Meksikā;
Uzaicinošās personas dati (privātpersonas vārds, uzvārds, adrese vai firmas nosaukums un adrese);
Apliecinājums par pietiekamiem naudas līdzekļiem (bankas izziņa, ceļojuma čeki, kredītkartes);
Atpakaļceļa biļetes